Jdi na obsah Jdi na menu
 

Valašskoklobučtí chovatelé na jedničku.

6. 10. 2023

Krajská výstava V K 2023

Poprvé v novodobé historii ZO ČSCH Valašské Klobouky, jsme byli pověřeni organizací Krajské výstavy. Nutno říci, že hodnocení všech kompetentních orgánů a taky veřejnosti, bylo velmi kladné, což nás zavazuje k dalšímu zkvalitňování naší činnosti ve všech odbornostech chovatelské činnosti a obecně na poli veřejného a zájmového života v našem městě.

V následujících řádcích jsou některé zásadní informace z této akce, zejména z její meziokresní soutěžní části:

 

Králíci 30 plemen či barevných rázů
Drůbež 45 voliér
Holubi   195 kusů
 
Králíci: 1.místo Vsetín   1896,5 bodu
            2.místo Kroměříž  1896 bodů
           3.místo  Zlín    1787 bodů
           4.místo Uh.Hradiště  1421 bodů
 
Drůbež:1. místo Uh.Hradiště  1772 bodů
             2.místo  Vsetín     1589 bodů
             3.místo  Zlín    1539 bodů
             4.místo   Kroměříž   1395 bodů
 
Holubi: 1.místo    Zlín  1882 bodů
             2. místo  Vsetín  1867 bodů
             3. místo    Kroměříž  1786 bodů
             4. místo   Uh.Hradiště  1410 bodů
 
Návštěvnost vzhledem k nepřízni počasí byla dobrá. V pátek navštívily výstavu děti z mateřské školy Poteč, Valašské Klobouky a děti  družiny ze ZŠ Valašské Klobouky.
Výstavu v neděli navštívil Hejtman Zlínského kraje ing. Radim Holiš pod jehož záštitou se tato výstava uskutečnila a projevil  tak zájem o spolkovou činnost. Při předávání ocenění byl přítomen starosta Valašských Klobouk Josef Bělaška,  kterému patří poděkování za vstřícnost, ochotu a zájem.
Nechyběla tombola a občerstvení. Králičí hop se kvůli nepřízni počasí nekonal, pouze jízda na koních ale také jen v pátek.
Velký dík patří Vedení SOU Valašské Klobouky. Její studenti velkou měrou pomohli při stavbě výstavních klecí a přípravě výstavy.
Sponzoři: Belit - stavebniny,   Groz-Beckert , Valdera-,   Energis, Ritter řeznictví,  Soukup řeznictví Lipina ,   Pekárna Střelná,    Důbrava CHVD Val.Klobouky,  Výroba tepla Val.Klobouky,  SOU Val.Klobouky,   Zlínský kraj,   město Val.Klobouky ........ bez jejich aktivního a vstřícného přístupu by byla organizace této akce velmi obtížná. Díky.
 

Náhledy fotografií ze složky Krajská výstava 2023